Ungdomsutveksling i Kløfta Rotaryklubb


Marte Skjøldt Taasen (nr 3 fra venstre) var utvekslingsstudent i USA i skoleåret 2017/18 gjennom et opplegg i Kløfta Rotaryklubb. Mandag 26. november møtte hun på klubbmøtet for å gi tilbakemelding og fortalle om det spennende året hun hadde som student i utlandet.

Kløfta Rotaryklubb støtter aktivt norske ungdommer som ønsker et års opphold i utlandet som utvekslingsstudent. Samtidig støtter klubben også utenlandske ungdommer som på tilsvarende vis kommer til Norge for et års studieopphold. I praksis gjennomføres dette ved at de norske ungdommene får bo hos en Rotary-familie i det landet de studerer og at de utenlandske studentene på tilsvarende vis bor hos en familie i Kløfta Rotaryklubb. Dette gir både god skolegang og kompetanse for studentene - og er en opplevelse for livet. Samtidig er det også betryggende for foreldrene at de får bo godt og bli tatt hånd om av en god rotary-familie mens de er borte. 

Mandag 26. november kom Marte Skjøldt Taasen på klubbmøtet for å fortelle om det spennende året hun hadde i USA. Hun stilte i en tradisjonell "student-jakke" stappfull av pins og merker fra inntrykksfulle begivenheter under oppholdet. Marte var i Jacksonville, Florida, og vertsklubben var Flemming Island Rotaryklubb. I tillegg til tradisjonell amerikansk skolegang ved Flemming Island High School fikk hun med seg mange interessante reiser, både i regi av Rotary og vertsfamilien. Du kan lese ett av hennes mange reisebrev her.

Det er et begrenset antall som kan delta på Rotarys utvekslingsprogram og det må søkes i hvert enkelt tilfelle. Du kan lese mer om dette programmet her: http://ungdomsutveksling.rotary.no 
Diktsamling av Steinar Wøllo

5. desember 2019

Diktsamling av Steinar Wøllo

"Ven med dagen" heter den nylig utgitte diktsamlingen av Steinar Wøllo. Steinar Wøllo skrev dikt det meste av livet, og da han gikk bort i februar i år ble det besluttet å utgi noen av dikta hans i bokform.

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

2. desember 2019

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

I desember måned er det tradisjon med en rakfiskaften i klubben. Slik har det vært i mange år, og i år var intet unntak. Da spiser man rakfisk av ypperste klasse med alt som hører til. I kveld ble også Tone Merete Lauten Skaar opptatt som medlem i klubben

Nordbytjernet rundt

10. september 2019

Nordbytjernet rundt

Tirsdag 10. september gikk Rotarymarsjen rundt Nordbytjernet av stabelen. Nær 60 deltakere tok turen i sol og fint vær.

Hjemme igjen

26. august 2019

Hjemme igjen

Sigrid Skaar fra Kløfta har vært utvekslingsstudent i Louiseville, Ohio, USA i ett år. Nå er hun hjemme igjen og mandag 26. august kom hun på møtet på Kløfta for å fortelle om oppholdet sitt.

Fred og forsoning

19. august 2019

Fred og forsoning

Petter Skauen er trolig Norges fremste fredsarbeider. Han er beskjeden på egne vegne, men spilte en avgjørende rolle for fred i Guatemala. Det resulterte i fredsavtalen i Oslo i 1996 - en fred som fortsatt varer.

Arvid Bratlien ny president

18. juni 2019

Arvid Bratlien ny president

Den 1. juli overtar Arvid Braltlien som president i klubben. Hans periode vil vare 1 år, dvs. til 30. juni neste år. Han overtar etter Endre Stakkerud som nå blir "Past President".

Hyggelig avslutning av Rotary-året

8. juni 2019

Hyggelig avslutning av Rotary-året

Mandag den 24. juni avsluttet vi, tradisjonen tro, Rotary-året med reker og hvitvin. Også i år var det mer enn 40 som var samlet i klubbhuset for å markere dette.

Et år i Norge er snart omme

13. mai 2019

Et år i Norge er snart omme

Amerikanske Ian Keller (17) har vært utvekslingsstudent hos Rotary-familier siden august 2018. Når skolen slutter er det over - og han reiser tilbake til familie og venner i Ohio. "Jeg har utrolig mye å fortelle når jeg kommer hjem", sier han.

Hjerte- og lunge-redning

29. april 2019

Hjerte- og lunge-redning

På klubbmøtet den 29. april handlet det om hjerte- og lunge-redning (HLR - eller gjenopplivning). Foreleser var Bengt Lidfors som er spesialsykepleier ved LHL-sykehuset Gardermoen, og som tidligere har arbeidet en årrekke ved Feiringklinikken.

Vellykket torskeaften på Herredshuset

26. februar 2019

Vellykket torskeaften på Herredshuset

Skrei- eller torskeaften er en av årets begivenheter. I år ble den avviklet på Herredshuset, Jessheim, mandag 25. februar. Nydelig atmosfære!

se Kløfta Rotary på Facebook

Møteinformasjon

Møtested: Ullensvang
Adresse: Ihleveien 6
Postnummer: 2040
Sted: Kløfta
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary-lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...