Fred og forsoningPetter Skauen er trolig Norges fremste fredsarbeider. Han er beskjeden på egne vegne, men spilte en aktiv rolle for å få fred i Guatemala. Det resulterte i fredsavtalen i Oslo i 1996 - en fred som fortsatt varer. 
Foto fra "Enkelandsbyen" i Guatemala der det hovedsaklig bare bor kvinner, fordi alle mennene ble drept.


Mandag 19. august holdt Petter Skauen hovedforedraget i Kløfta rotaryklubb. Han har brukt det meste av sitt liv til å hjelpe andre. Det har han gjort blant annet i Ecuador, Guatemala og Haiti. Særlig for freden i Guatemala har han høstet stor ære.

Gjennom sitt virke i Kirkens Nødhjelp og i oppdrag for Utenriksdepartementet, har han vært utsatt for dramatiske episoder med kidnapping og livstruende situasjoner. Men han har landet med begge beina på jorda hver gang og har bare fortsatt der han slapp. Et fantastisk menneske som tidligere NRK-korrespondent i Latin-Amerika, Erling Borgen, beskrev på følgende vis i Dagsavisen (2014): "Petter Skauen er en levende helt og trolig den nordmann som har reddet flest menneskeliv." Se også artikkel om Skauen i NRK her.  

Skauen har fått mange priser opp gjennom årene og i 2006 fikk han Blanche Majors Forsoningspris. I begrunnelsen heter det at han får prisen for sin "evne og vilje til å skape arenaer der stridende parter kan møtes." Det sier mye om denne mannens liv og gjerning. Men også etter at en fred har kommet, er det et stort behov for bistand i disse fattige og skjøre landene, sier han. "Alle hunder i Norge har det bedre enn indianerne i Guatemala", sa han en gang i et avis-intervju. Behovet for bistand slutter ikke fordi det har blitt fred - da begynner arbeidet med gjenoppbygging, et ansvar som de rike landene bør ta større del i.


 
Avlyste Rotary-aktiviteter

12. mars 2020

Avlyste Rotary-aktiviteter

Omstendighetene rundt korona-faren påvirker våre aktiviteter:
- Konserten en den 15. mars (Stein Ove Berg) er utsatt inntil videre.
- Alle andre møter er avlyst fram til påske i første omgang..

Torskeaften på Herredshuset

24. februar 2020

Torskeaften på Herredshuset

Mandag 24. februar var det klubbens tradisjonelle torskeaften. Skrei- eller torskeaften er en av årets begivenheter og i år, som i fjor, ble den avviklet på Herredshuset, Jessheim. Flott atmosfære og god mat!

Våren kommer nå

14. februar 2020

Våren kommer nå

Konsert til inntekt for minnesmerke over Stein Ove Berg. Konserten avholdes i Kløfta Velhus søndag 15. mars kl 18.00. Arrangører er Kløfta Vel, Kløfta Rotaryklubb og Viseklubben Vocus
Bestill billetter her.

Julehilsen fra Myanmar

16. desember 2019

Julehilsen fra Myanmar

Gyaw Gyaw-prosjektet i Thailand/Myanmar sender julehilsen sammen med sin rapport per desember 2019. Prosjektet støtter vi sammen med rotaryklubbene på Jessheim og Nannestad. Følg linken for å lese mer.

Diktsamling av Steinar Wøllo

5. desember 2019

Diktsamling av Steinar Wøllo

"Ven med dagen" heter den nylig utgitte diktsamlingen av Steinar Wøllo. Steinar Wøllo skrev dikt det meste av livet, og da han gikk bort i februar i år ble det besluttet å utgi noen av dikta hans i bokform.

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

2. desember 2019

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

I desember måned er det tradisjon med en rakfiskaften i klubben. Slik har det vært i mange år, og i år var intet unntak. Da spiser man rakfisk av ypperste klasse med alt som hører til. I kveld ble også Tone Merete Lauten Skaar opptatt som medlem i klubben

Nordbytjernet rundt

10. september 2019

Nordbytjernet rundt

Tirsdag 10. september gikk Rotarymarsjen rundt Nordbytjernet av stabelen. Nær 60 deltakere tok turen i sol og fint vær.

Hjemme igjen

26. august 2019

Hjemme igjen

Sigrid Skaar fra Kløfta har vært utvekslingsstudent i Louiseville, Ohio, USA i ett år. Nå er hun hjemme igjen og mandag 26. august kom hun på møtet på Kløfta for å fortelle om oppholdet sitt.

Fred og forsoning

19. august 2019

Fred og forsoning

Petter Skauen er trolig Norges fremste fredsarbeider. Han er beskjeden på egne vegne, men spilte en avgjørende rolle for fred i Guatemala. Det resulterte i fredsavtalen i Oslo i 1996 - en fred som fortsatt varer.

Arvid Bratlien ny president

18. juni 2019

Arvid Bratlien ny president

Den 1. juli overtar Arvid Braltlien som president i klubben. Hans periode vil vare 1 år, dvs. til 30. juni neste år. Han overtar etter Endre Stakkerud som nå blir "Past President".

se Kløfta Rotary på Facebook

Møteinformasjon

Møtested: Ullensvang
Adresse: Ihleveien 6
Postnummer: 2040
Sted: Kløfta
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary-lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...