Ungdomsutveksling i Kløfta Rotaryklubb


Marte Skjøldt Taasen (nr 3 fra venstre) var utvekslingsstudent i USA i skoleåret 2017/18 gjennom et opplegg i Kløfta Rotaryklubb. Mandag 26. november møtte hun på klubbmøtet for å gi tilbakemelding og fortalle om det spennende året hun hadde som student i utlandet.

Kløfta Rotaryklubb støtter aktivt norske ungdommer som ønsker et års opphold i utlandet som utvekslingsstudent. Samtidig støtter klubben også utenlandske ungdommer som på tilsvarende vis kommer til Norge for et års studieopphold. I praksis gjennomføres dette ved at de norske ungdommene får bo hos en Rotary-familie i det landet de studerer og at de utenlandske studentene på tilsvarende vis bor hos en familie i Kløfta Rotaryklubb. Dette gir både god skolegang og kompetanse for studentene - og er en opplevelse for livet. Samtidig er det også betryggende for foreldrene at de får bo godt og bli tatt hånd om av en god rotary-familie mens de er borte. 

Mandag 26. november kom Marte Skjøldt Taasen på klubbmøtet for å fortelle om det spennende året hun hadde i USA. Hun stilte i en tradisjonell "student-jakke" stappfull av pins og merker fra inntrykksfulle begivenheter under oppholdet. Marte var i Jacksonville, Florida, og vertsklubben var Flemming Island Rotaryklubb. I tillegg til tradisjonell amerikansk skolegang ved Flemming Island High School fikk hun med seg mange interessante reiser, både i regi av Rotary og vertsfamilien. Du kan lese ett av hennes mange reisebrev her.

Det er et begrenset antall som kan delta på Rotarys utvekslingsprogram og det må søkes i hvert enkelt tilfelle. Du kan lese mer om dette programmet her: http://ungdomsutveksling.rotary.no 
Datakurs for Rotary

10. september 2020

Datakurs for Rotary

Torsdag den 10. september ble det holdt et datakurs på klubbhuset til Rotary. Alle norske Rotary-klubber benytter et felles dataverktøy og det var dette som ble gjennomgått denne kvelden.

Stein Ove Berg-konserten avlyst igjen

26. august 2020

Stein Ove Berg-konserten avlyst igjen

Fellesprosjektet «Stein Ove Berg på sokkel» må dessverre nok en gang avlyse konserten på Kløfta Vel. Først var det konserten 15. mars, og nå 6. september. Årsaken er åpenbar. En konsert med mange tilhørere er ikke tilrådelig i disse koronatider.

Jan Erik Holter ny president på sommeravslutningen

26. juni 2020

Jan Erik Holter ny president på sommeravslutningen

Mandag 29. juni 2020 var dette Rotary-året omme og da inviterte Tone Merete Skaar til hyggelig samvær hjemme på gården «Uranienborg» der hun bor sammen med sin familie.

Corona-situasjonen er utfordrende i Myanmar

12. mai 2020

Corona-situasjonen er utfordrende i Myanmar

Lurer du på hvordan det står til med organisasjonen vi støtter i disse Corona-tider? Her er en utfyllende rapport fra organisasjonen på grensa mellom Myanmar og Thailand.

Avlyste Rotary-aktiviteter

12. mars 2020

Avlyste Rotary-aktiviteter

Omstendighetene rundt korona-faren påvirker våre aktiviteter:
- Konserten en den 15. mars (Stein Ove Berg) er utsatt inntil videre.
- Alle andre møter er avlyst inntil videre..

Torskeaften på Herredshuset

24. februar 2020

Torskeaften på Herredshuset

Mandag 24. februar var det klubbens tradisjonelle torskeaften. Skrei- eller torskeaften er en av årets begivenheter og i år, som i fjor, ble den avviklet på Herredshuset, Jessheim. Flott atmosfære og god mat!

Våren kommer nå - er dessverre avlyst!

14. februar 2020

Våren kommer nå - er dessverre avlyst!

Konsert til inntekt for minnesmerke over Stein Ove Berg. Konserten skulle ha gått på Kløfta Velhus søndag 15. mars kl 18.00. Arrangører er Kløfta Vel, Kløfta Rotaryklubb og Viseklubben Vocus. Ny dato annonseres seinere.

Diktsamling av Steinar Wøllo

5. desember 2019

Diktsamling av Steinar Wøllo

"Ven med dagen" heter den nylig utgitte diktsamlingen av Steinar Wøllo. Steinar Wøllo skrev dikt det meste av livet, og da han gikk bort i februar i år ble det besluttet å utgi noen av dikta hans i bokform.

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

2. desember 2019

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

I desember måned er det tradisjon med en rakfiskaften i klubben. Slik har det vært i mange år, og i år var intet unntak. Da spiser man rakfisk av ypperste klasse med alt som hører til. I kveld ble også Tone Merete Lauten Skaar opptatt som medlem i klubben

Stortingspresidenten på besøk

21. oktober 2019

Stortingspresidenten på besøk

Tone Wilhelmsen Trøen har sittet på Stortinget for Akershus siden 2013, og fra 15.mars 2018 har hun vært stortingspresident. I kveld gjestet hun Kløfta Rotaryklubb.

se Kløfta Rotary på Facebook

Møteinformasjon

Møtested: Ullensvang
Adresse: Ihleveien 6
Postnummer: 2040
Sted: Kløfta
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary-lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...