Fred og forsoningPetter Skauen er trolig Norges fremste fredsarbeider. Han er beskjeden på egne vegne, men spilte en aktiv rolle for å få fred i Guatemala. Det resulterte i fredsavtalen i Oslo i 1996 - en fred som fortsatt varer. 
Foto fra "Enkelandsbyen" i Guatemala der det hovedsaklig bare bor kvinner, fordi alle mennene ble drept.


Mandag 19. august holdt Petter Skauen hovedforedraget i Kløfta rotaryklubb. Han har brukt det meste av sitt liv til å hjelpe andre. Det har han gjort blant annet i Ecuador, Guatemala og Haiti. Særlig for freden i Guatemala har han høstet stor ære.

Gjennom sitt virke i Kirkens Nødhjelp og i oppdrag for Utenriksdepartementet, har han vært utsatt for dramatiske episoder med kidnapping og livstruende situasjoner. Men han har landet med begge beina på jorda hver gang og har bare fortsatt der han slapp. Et fantastisk menneske som tidligere NRK-korrespondent i Latin-Amerika, Erling Borgen, beskrev på følgende vis i Dagsavisen (2014): "Petter Skauen er en levende helt og trolig den nordmann som har reddet flest menneskeliv." Se også artikkel om Skauen i NRK her.  

Skauen har fått mange priser opp gjennom årene og i 2006 fikk han Blanche Majors Forsoningspris. I begrunnelsen heter det at han får prisen for sin "evne og vilje til å skape arenaer der stridende parter kan møtes." Det sier mye om denne mannens liv og gjerning. Men også etter at en fred har kommet, er det et stort behov for bistand i disse fattige og skjøre landene, sier han. "Alle hunder i Norge har det bedre enn indianerne i Guatemala", sa han en gang i et avis-intervju. Behovet for bistand slutter ikke fordi det har blitt fred - da begynner arbeidet med gjenoppbygging, et ansvar som de rike landene bør ta større del i.


 
Datakurs for Rotary

10. september 2020

Datakurs for Rotary

Torsdag den 10. september ble det holdt et datakurs på klubbhuset til Rotary. Alle norske Rotary-klubber benytter et felles dataverktøy og det var dette som ble gjennomgått denne kvelden.

Stein Ove Berg-konserten avlyst igjen

26. august 2020

Stein Ove Berg-konserten avlyst igjen

Fellesprosjektet «Stein Ove Berg på sokkel» må dessverre nok en gang avlyse konserten på Kløfta Vel. Først var det konserten 15. mars, og nå 6. september. Årsaken er åpenbar. En konsert med mange tilhørere er ikke tilrådelig i disse koronatider.

Jan Erik Holter ny president på sommeravslutningen

26. juni 2020

Jan Erik Holter ny president på sommeravslutningen

Mandag 29. juni 2020 var dette Rotary-året omme og da inviterte Tone Merete Skaar til hyggelig samvær hjemme på gården «Uranienborg» der hun bor sammen med sin familie.

Corona-situasjonen er utfordrende i Myanmar

12. mai 2020

Corona-situasjonen er utfordrende i Myanmar

Lurer du på hvordan det står til med organisasjonen vi støtter i disse Corona-tider? Her er en utfyllende rapport fra organisasjonen på grensa mellom Myanmar og Thailand.

Avlyste Rotary-aktiviteter

12. mars 2020

Avlyste Rotary-aktiviteter

Omstendighetene rundt korona-faren påvirker våre aktiviteter:
- Konserten en den 15. mars (Stein Ove Berg) er utsatt inntil videre.
- Alle andre møter er avlyst inntil videre..

Torskeaften på Herredshuset

24. februar 2020

Torskeaften på Herredshuset

Mandag 24. februar var det klubbens tradisjonelle torskeaften. Skrei- eller torskeaften er en av årets begivenheter og i år, som i fjor, ble den avviklet på Herredshuset, Jessheim. Flott atmosfære og god mat!

Våren kommer nå - er dessverre avlyst!

14. februar 2020

Våren kommer nå - er dessverre avlyst!

Konsert til inntekt for minnesmerke over Stein Ove Berg. Konserten skulle ha gått på Kløfta Velhus søndag 15. mars kl 18.00. Arrangører er Kløfta Vel, Kløfta Rotaryklubb og Viseklubben Vocus. Ny dato annonseres seinere.

Diktsamling av Steinar Wøllo

5. desember 2019

Diktsamling av Steinar Wøllo

"Ven med dagen" heter den nylig utgitte diktsamlingen av Steinar Wøllo. Steinar Wøllo skrev dikt det meste av livet, og da han gikk bort i februar i år ble det besluttet å utgi noen av dikta hans i bokform.

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

2. desember 2019

Tone Merete Lauten Skaar - nytt medlem i klubben

I desember måned er det tradisjon med en rakfiskaften i klubben. Slik har det vært i mange år, og i år var intet unntak. Da spiser man rakfisk av ypperste klasse med alt som hører til. I kveld ble også Tone Merete Lauten Skaar opptatt som medlem i klubben

Stortingspresidenten på besøk

21. oktober 2019

Stortingspresidenten på besøk

Tone Wilhelmsen Trøen har sittet på Stortinget for Akershus siden 2013, og fra 15.mars 2018 har hun vært stortingspresident. I kveld gjestet hun Kløfta Rotaryklubb.

se Kløfta Rotary på Facebook

Møteinformasjon

Møtested: Ullensvang
Adresse: Ihleveien 6
Postnummer: 2040
Sted: Kløfta
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary-lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...